Trafikverket logo

Intern annons för omplacering            Publicerad: 9999-12-31

Investering
Kalkyl

Befattning: Enhetschef Kalkyl
Ort: Göteborg, Malmö, Gävle, Borlänge, Solna, Luleå
Ref nr: 15:2018:76

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef Kalkyl ansvarar du för ett enhetligt och samlat lednings- och projektstöd i kalkylprocessen för väg- och järnvägsprojekt från tidig planering till färdig anläggning. I detta ingår bl a ansvar och utveckling av arbetssätt för kalkyler, stöd till projektverksamheten i arbetssätten, kvalitetssäkring av kalkyler samt utveckling av och stöd i hantering av efterkalkyler. Du leder arbetet i nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet så att vi tillhandahåller rätt stöd och tillsammans bidrar till att Investerings och Trafikverkets mål nås på kort och lång sikt. Samverkan med övriga verksamhetsområden är också en förutsättning för att nå våra mål. Enheten består i dagsläget av 11 medarbetare.

Som enhetschef rapporterar du direkt till Verksamhetsstyrningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med teknisk eller ekonomisk inriktning alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen, gärna från konsult- eller entreprenadföretag. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är meriterande.

Du har erfarenhet som ledare och motiveras av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att de kan växa och utvecklas. Du levererar resultat tillsammans med andra genom att skapa såväl förståelse för arbetets riktning och sammanhang som delaktighet och engagemang. Du vet hur viktigt det är med tydliga målbilder och förväntningar för att alla skall jobba åt samma håll och med återkoppling som visar på möjligheter skapar du förutsättningar för utveckling. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att du ska ha förmågan att förstå helheten och att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Våra chefer viktiga företrädare för Trafikverket vilket ställer krav på hög integritet och ett starkt etiskt och moraliskt förhållningssätt. Genom ditt ledarskap är du ett föredöme för organisationen och agerar alltid så att förtroendet för verksamheten upprätthålls.

Du har körkort för personbil.

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Gunilla Stolz, chef för Verksamhetsstyrning, Investering.

Upplysningar

Ansökan

Din ansökan (med bifogade dokument) skickar du via knappen "Sök tjänst" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Att byta jobb internt ger en möjlighet till breddad kompetens, något som Trafikverket strävar efter. För att underlätta den interna rörligheten finns därför möjlighet till dialog om kortare kompetensutveckling för att uppfylla kvalifikationskraven i befattningen. Intern rörlighet bidrar till ökad kreativitet och utveckling för organisationen.

Sista ansökningsdag

Din ansökan ska ha inkommit senast 2018-05-06


Visa annons som pdf