Trafikverket logo

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ingress

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i ett av Sveriges största projekt. Varje projekt har en projektbudget på flera miljarder fördelat på ett 50-tal entreprenader. Vi söker nu flera riskspecialister som kommer att ingå i ett HSQ-team som arbeta med att ge expertstöd inom områdena risk, hälsa, säkerhet och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Stora projekt söker fler riskspecialister. Så här säger en av våra medarbetare om arbetet: "Jag får vara med och utveckla vårt samhälle genom att bidra med min kompetens!"

Som Riskspecialist har du en viktig roll och stöttar projektet med att skapa en hållbar arbetsmiljö och säkerhetskultur. Du arbetar stödjande och drivande med syfte att skapa ett systematiskt och proaktivt riskarbete som genomsyrar projektets alla delar. Du driver riskhanteringsprocessen och ser till att riskhanteringen utförs på ett strukturerat, systematiskt och integrerat sätt. Du är expert inom området och ger stöd till projektledning, chefer, projektledare och risksamordnare.
Du arbetar för att projektet ska tydliggöra och identifiera risker och ser till att arbetssätt samt processer för riskhantering finns att tillgå.

För att se till att alla arbetar enhetligt och korrekt informerar och utbildar du projektmedlemmar i gemensamma arbetssätt. I projektet jobbar du i en grupp tillsammans med fler specialister. Du träffar även riskspecialister från andra projekt och utbyter erfarenheter i olika forum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har högskoleutbildning med inriktning riskhantering alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har erfarenhet av systematisk riskhantering i större organisation

Det är meriterande om du:
- har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsledning, arbetsmiljöledning och/eller säkerhetsfrågor
- har erfarenhet av projektarbete inom bygg- och anläggningsbranschen alternativt industrisektorn
- har erfarenhet från stor beställarorganisation

Som person är du kommunikativ och har lätt för att förmedla information. Du är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god analys och problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar som är hållbara ur ett helhetsperspektiv. Utöver detta har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.

Övrig information

Du har goda kunskaper i Office-programmen och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2018-08-12

Kontakter
SEKOCharlotte Olsson
STAiri Larsson
SACOHåkan Wiss
Rekryterande chefKarin Palmblad

Upplysningar

Utannonserat: 2018-06-04T14:55:46

Organisation: Stora projekt

Rekryterande enhet: HSQ specialiststöd Stockholm

Befattning: Riskspecialister till Stora Projekt

Ort:Solna

Ref nr:


Läs mer här
Läs mer om Projekt i Stockholm: www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/