Trafikverket logo

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ingress

Vill du arbeta som dokumentcontroller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vi söker dokumentcontrollrar till Trafikverkets diariecenter. Som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring utförs på ett enhetligt och effektivt sätt. Du har många kontakter med verksamheten och Trafikverkets intressenter och agerar stöd till verksamheten genom att bland annat:

 • Öppna inkommande post samt preparera den inför skanning

 • Registrera inkomna handlingar/ärenden och fördela till handläggare

 • Bedöma och avvikelsehantera ärenden

 • Styra ärenden i flöden

 • Kontrollera metadatasättningar

 • Avsluta och adacta samt återkoppla till kund

 • Uppföljning av handläggningstider och sammanställning av JK-lista

I framtiden ser vi en samverkande e-förvaltning där myndighetskontakterna förenklas för medborgare och företag vilket innebär en ökad hantering av automatiska ärendeflöden och självservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har minst 3-årig gymnasieutbildning med relevant inriktning
 • har aktuell erfarenhet som dokumentcontroller/registrator
 • har goda kunskaper i offentlighetsprincipen

Du som person

 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter

Det är meriterande om du

 • har utbildning i diarieföring och förvaltningsrätt, alternativt är diplomerad registrator
 • har relevant erfarenhet av dokument- och ärendehantering
 • har kunskap om eller intresse för den pågående digitaliseringen i samhället.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2018-11-26

Kontakter
Rekryterande chefAnna-Lena Hannus Holmberg0101235472
STPierre Karlsson0101236444
SEKOTony Ridderstedt0101257441
SACOLennart Staberg0101236506

Upplysningar

Utannonserat: 2018-11-07T12:33:32

Organisation: Planering

Rekryterande enhet: Diariecenter

Befattning: Dokumentcontroller

Ort:Borlänge

Ref nr:


Läs mer här