Trafikverket logo

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker inom Active Directory ingår du i en arbetsgrupp som har drift 24/7/365 och är geografiskt spridd på fem orter i hela landet. Du arbetar med den dagliga driften av en stor och komplex multiforest-AD-miljö med ett antal truster samt med vidareutveckling och effektivisering av dessa miljöer. I arbetsuppgifterna ingår också att hantera och lösa uppkomna incidenter inom teknikområdet. Du fungerar som teknisk specialist inom ditt område. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • högskoleutbildning med IT-inriktning eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet i närtid som av oss kan bedömas likvärdigt
  • har minst fem års erfarenhet av drift av stora AD-miljöer och god kunskap om bakomliggande teorier och principer för AD
  • har god erfarenhet av att ha arbetat med AD i Windows server 2008 - 2016
  • har god kunskap och erfarenhet av Powershell
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet inom ITIL och förvaltningsmodellen PM3
  • arbetat med Public Key Infrastructure, Hardware Security Module, Active Directory Federation Services och MS Identity Manager, PM
  • har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som kräver drift dygnet runt alla dagar om året

Som person söker vi dig som är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Rollen ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att gruppen ska nå sina leveransmål. Utöver detta har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

 

Övrig information

Intervjuerna kommer att ske i Solna under v.37

Placeringsort: Borlänge, Solna, Gävle, Göteborg, Örebro

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2019-09-01

Kontakter
Rekryterande chefMarie Mognaschi0101257312
SEKOSven-Gunnar Billman0101257255
SACOKristoffer Strömberg0101231911
STMagnus Hedström0101232828

Upplysningar

Utannonserat: 2019-08-22T14:35:57

Organisation: IKT

Rekryterande enhet: Identitet

Befattning: Systemtekniker inom Active Directory

Ort:Borlänge, Gävle, Stockholm, Göteborg, Örebro

Ref nr: 27:2019:139


Läs mer här