Trafikverket logo

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker inom IT-organisationen kommer du att arbeta med drift, driftsättningar och stöd runt Trafikverkets applikationsmiljö med inriktning på framförallt Microsofts plattformar. Applikationsmiljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform men det förekommer även Oracle och en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har körkort för personbil
 • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
 • har teknisk gymnasieutbildning eller annan utbildning/erfarenhet i närtid som vi bedömer motsvarar Systemteknikerns uppdrag hos oss.
 • har en bred/flerårig kompetensbas inom IT området

Det är meriterande om du har något av följande:

 • goda kunskaper i engelska.
 • kunskap och god erfarenhet av Linux
 • kunskap/erfarenhet inom ett eller flera skript- och programmeringsspråk så som Shell scripting (ksh, bash) Perl, HTML, JavaScript
 • kompetens inom MS olika produkter så som MS SQL, IIS, och Microsofts serverplattform.
 • erfarenhet av Oracle, Powershell, Release management och Devops
 • kunskaper kring Citrix Netscaler samt F5
 • kunskaper kring applikationspublicering eller applikationsleveranser via Citrix eller motsvarande produkter

Som person

 • är du en självständig och initiativtagande problemlösare som ser till organisationens bästa och arbetar för att nå önskade resultat. Du trivs med samarbete och delar med dig av information och kunskap för att hitta lösningar i både detalj och helhet.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Borlänge och Gävle

Intervjuort: Borlänge

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2019-08-25

Kontakter
Rekryterande chefPär Lundmark0101243580
Rekryterande chefChristian Richaud0101234207
Rekryterande chefRobert Lorenz0101257782
SEKOTony Ridderstedt0101257441
STHåkan Engström0101232014
SACOKristoffer Strömberg0101231911

Upplysningar

Utannonserat: 2019-07-02T09:34:37

Organisation: IKT

Rekryterande enhet: Planera trafik

Befattning: Systemtekniker IT

Ort:Borlänge, Gävle

Ref nr: 27:2019:143


Läs mer här